Inloggen

Hoe maak ik een screenshot?

Blog

Leestijd
2 min lezen
Datum

Een screenshot is een afbeelding van wat er op dat moment op uw scherm staat. U kunt van een screenshot gebruik maken wanneer u exact wil laten zien wat er op uw scherm wordt weergegeven. De afbeelding van het scherm kunt u vervolgens versturen naar uw gesprekspartner om het een en ander te verduidelijken. Op deze pagina leest u meer over het maken van een screenshot.

Screenshot maken met Windows

Het maken van een schermafbeelding in Windows gaat als volgt:

Op uw toetsenbord vindt u een knop genaamd 'PrtScn'. Deze toets staat vaak rechts van de knop 'F12' en boven de knop 'Insert'. Als u op deze knop drukt, wordt het beeld wat u nu ziet opgeslagen op uw klembord.

U kunt nu twee dingen doen met het screenshot, de schermafbeelding direct mailen of de schermafbeelding opslaan op uw pc.

1. De schermafbeelding direct mailen. - Open een nieuw e-mailbericht. Zet uw cursor in het e-mailbericht en toets CTRL+V. De schermafbeelding wordt dan direct in het e-mailbericht geplakt.
  2. Open een programma waarin u afbeeldingen kunt plakken, zoals Microsoft Word of Microsoft Paint. Gebruik de toetscombinatie CTRL+V (Dit is hetzelfde als rechtermuisklik en dan 'Plakken'.) om de schermafbeelding van uw klembord in het programma te plakken. Sla het bestand op op uw computer. U heeft nu een bestand waarin een schermafbeelding staat. U kunt dit bestand toevoegen als bijlage en e-mailen naar support@iwink.nl.

Screenshot maken met OSX van Apple

Als u een Apple computer heeft, maakt u als volgt een schermafbeelding:

1. Gebruik de toetscombinatie [shift ⇧] + [command ⌘] + 3.
  2. Er is nu een schermafbeelding gemaakt van uw gehele beeldscherm, welke te vinden is als .png-bestand op uw bureaublad.
  3. U heeft nu een bestand waarin een schermafdruk staat. U kunt dit bestand nu toevoegen als bijlage en e-mailen naar support@iwink.nl.

Heeft u nog vragen en/of opmerkingen over dit onderwerp? Neem contact op met onze Support-afdeling

Contact

Laan Corpus den Hoorn 200 9728 JS Groningen
hallo@iwink.nl
plan je route